PruBSN UmmahLink

Perlindungan dana kesihatan dan simpanan pelaburan adalah sangat penting dalam kehidupan. Sebagai muslim, kewangan yang sihat adalah kunci utama supaya kita dapat menunaikan ibadah haji dan umrah. Oleh itu, PruBSN Takaful memperkenalkan plan UmmahLink iaitu plan yang akan memastikan kedua-dua aspek ini dapat anda kecapi.

Bagaimana plan ini dapat membantu anda?

1. Protection Unit Account (PUA) : Ini adalah account protection (coverage takaful). Perlindungan istimewa iaitu BAYARAN 2 KALI GANDA dari segi pampasan kematian atau lumpuh kekal keseluruhan sekiranya client meninggal dunia atau lumpuh kekal keseluruhan ketika menunaikan haji atau umrah.

2. Investment Unit Amount (IUA) : Ini adalah account investment (yang dilaburkan dalam unit amanah Dana              Takaful PruBSN (Ekuiti, Urus atau Bond).

3. Cash Unit Account (CUA)            : Ini adalah satu account yang sangat special sebab client boleh dapat duit              CASH PAYOUT 2 tahun sekali, serendah RM 500 dan seterusnya RM 1,000, RM 2,000…bergantung kepada caruman bulanan. Selain itu, duit dalam account CUA ini juga akan dimasukkan dalam ACCOUNT SSP                         (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)…yang melayakkan client untuk mendapat cabutan SSP BSN…termasuklah cabutan kereta mewah dan sebagainya. Selain itu, client diberikan pilihan untuk memindahkan duit CASH PAYOUT tu ke account Tabung Haji (TH).

Disclaimer : PruBSN tidak menyediakan sebarang perkhidmatan pendaftaran account tabung haji atau pergi menunaikan haji atau umrah. PruBSN hanya membuat pindahan wang (CASH PAYOUT) ke dalam account tabung haji peserta / client. Sebarang urusan dengan pihak Tabung Haji adalan tanggungjawab client. Harap maklum.

Juga plan ini, mempunyai manfaat badal haji sekiranya peserta tidak berkesempatan menunaikan haji.

Untuk penerangan lanjut hubungi 014-6661907(nizam) atau

click gambar di bawah untuk mendapatkan FREE QUOTATION

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s